» Kolombiya vize işlemleri?

Kolombiya vize işlemleri?

Türkiyeye vize uygulamayan, vize istemeyen ülkelerden biri de Kolombiyadır. En az 6 ay sürsi olan pasaporta, gidiş ve dönüş uçak biletinize, ve seyahat sigortanıza ihtiyacınız olacak. Bu belgelere Kolombiya sınırına giriş yapılırken yetkililer sizden sorar, yani burdan giderken herhangi bir sorunla karşılaşmazsınız, ama eksik belgeleriniz var ise Kolombiya sınırında düzenlenen kontrollerde sorun çıkabilir. KOlombiya eyaletler bölünmüş, Karayip denizi ile komşu bir ülkedir. REsimdeki yer KOlombiyanın güneybatısında yer alan “Galerdas” yanardağının faaliyete geçmiş hali.

karayip denizi

kolombiya vizesi

Özellikle Karayip denizi ile komşu olması, Kolombiyayı bambaşka bir turizm ülkesine çevirmekte. Turizm, kolombiyanın başlıca ana kaynaklarından biri.
Kolombiya vize başvurusu yaparken, 2 adet fotoğraf, 2 adet fotoğraf, kolombiyada konaklayacağınız yerin adresi ve orda kalacağınız kanıtlayıcı belgeler(otel rezervasyonu gibi), yapacağınız harcamalar için gerekli maddi kaynakların gümrük girişinde bildirilmesi gerekir.
Kolombiya Ticari Vizesi

  • Firmanın imza sirküleri
  • En az 6 ay geçerlilik süresi olan firmanın faaliyet belgesi
  • Firmanın vergi levhası
  • SSK giriş belgesi ( Eğer çalıştığı firmada 6 ay dan az ise eski iş yerinden almaları gerekir )
  • Kolombiya da gidilecek ülkeden gelen davetiye ve seyahat detaylarını anlatan bir yazı
  • Firmanın antetli kağıdına imza ve kaşeli dilekçe
  • Vize başvuru formu tam olarak doldurulmuş olmalı, evli ise eşi ile ilgili bilgilerde eklenmelidir.
  • Fotoğraf

Kolombiya Turist Vizesi

  • Fotokopi olarak hazırlanmış uçak bileti;
  • Otel rezervasyonuna ait forum
  • Kişinin sahip olduğu ev tapusu ile banka hesap bilgilerinin yer aldığı cüzdan fotokopisi
  • Vesikalık fotoğraf
  • Tam olarak doldurulan ve imzalanan başvuru formu
  • Eşi var ise eşine ait bilgiler yada medeni durumu belgeleyen bilgiler gerekmektedir.
  • Firmaya ait antetli kağıda yazılmış firma izma sirkülerinin yer aldığı ve imza yetkilisi tarafından onaylanmış dilekçe. İmza yetkilisinin adı ve soy adı mutlaka belirtilmelidir.
  • SSK işe giriş bildirim belgesi.
  • Ancak çalışma dönemi 6 aydan az ise SSK giriş belgeleri önceki çalışılan firmadan alınmalıdır.
  • Ftokopi olarak düzenlenen vergi levhası
  • Firma faaaliyet belgesi ; belgenin mutlaka yenilenmiş olması şartı vardır ve en çok 6 ay önceden alınmış olunabilir.
  • Ticaret Sicil Gazetesi
  • Firma imza sirküleri
VN:F [1.9.15_1155]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.15_1155]
Rating: 0 (from 0 votes)
PDF Olarak indirebilirsiniz.
Bu yazı Kolombiya Vizesi, Otel rezervasyonu, Vize Almak, Vize İşlemleri, Vizesiz Ülkeler kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

1 Yorum to Kolombiya vize işlemleri?

  1. vedat erden der ki:

    slm ben kolombiya ya arkadaşlarım tarafından davet edildim otel ve turizm firma acentalarına gerek duymadığını düşündüm herhangi bir sorun olur mu ve bana verilen davetiye sorun çözer mi

    VA:F [1.9.15_1155]
    Rating: 0.0/7 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.15_1155]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Spam Denetimi *
+ 3 = 5

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Benzer yazılar